julkalendrar genom åren !

dom bästa julkalendrarna genom åren .


 sunes jul 1991
del 11 - varuhuset
Sunes familj julhandlar i ett varuhus och pappa Rudolf tappar bort familjen efter bara några sekunder. Han blir tvungen att ropa upp dem i högtalarna. Sune och Håkan leker racerbil med matvagnarna, träffar "den andra Anna" och snyltar våfflor från ett provsmakningsstånd. Mamma Karin möter en gammal väninna som hon av misstag förolämpar.




 mysteriet på greveholm 1996
handling:
Den tokiga familjen Olsson flyttar ut på landet för att fira jul. Av misstag hamnar de i ett slott i stället för det hus de egentligen skulle hyra. Det visar sig att det spökar på slottet, men det skrämmer inte de yngre barnen, Lillan och Ivar, som gärna går på skattjakt och letar efter mysterier. Storasystern Melitta är dock mycket rädd för spöken (och även spindlar) och vill flytta hem igen. Snart kommer hon i kontakt med tidningsbudet Måns som bestämmer sig för att fotografera spökena Staffan och Jean....


 kaspar i nudådalen 2001
handling:
10-årige Kaspar (Axel Zuber) som bodde i ett litet hus med sin morfar (Per Oscarsson). Johan Ulveson var också med och spelade lanthandlaren Atom-Ragnar, en ganska dryg ägare till byns enda livsmedelsaffär. Berättare var Shanti Roney och under ungefär halva serien så handlade det om Kaspar och hans morfars problem med att behålla huset. Byns rikaste man Åhman (Leif AndréSeriene) ville nämligen riva huset för att bygga ett hotell där och morfar hade slarvat bort köpekontraktet för huset. Kaspar hade också en varg som hette Fenris.


 dieselråttor och sjömansmöss 2002
handling:
Serien utspelade sig på ett fartyg där två barn; Ofelia och Philémon, blev krympta och tillfångatagna av ett gäng råttor som bodde bland rören i maskinrummet. De blev förvandlade genom en magisk kapsyl och under nästan hela kalendern var deras mål att bli stora igen. Serien spelades in i Göteborg, med ett data-animerat fartyg som drev förbi på bild under slutet av varje avsnitt.



 en riktig jul 2007
handling:
Serien handlar om 10-åriga Mila som bor med sin mamma i ett radhus i en liten stad. Mamma gillar grannen Klas men det gillar inte Mila eftersom hon vill fira jul ensam med sin mamma. På en önskelista till tomten skriver hon att hon önskar sig en jul där allt är som vanligt. Från ingenstans dyker tomtenissan Elfrid upp för att försöka hjälpa henne men Elfrid och Mila lyckas mest ställa till det för sig.



det är iaf dom bästa jag tycker . det är riktigt många som är redigt kassa !
tillexempel detta året , sjukt tråkigt !

Kommentarer

här kommenterar du:

vad heter du?
ska ditt namn sparas här?

e-postadress: (kommer ej att synas!)

url/bloggadress:

& vad vill du kommentera?

Trackback
RSS 2.0